Ey Allah’ın Resulü! “Ruveybida” kimdir?


Ahir zamanda olduğumuz, peygamberimizin dahi Allah’a sığındığı Deccal fitnesi ile karşı karşıya olduğumuz gün gibi aşikar…

İçinde bulunduğumuz ahir zamanın en büyük fitne ve belası, müminlerin istikametten sapması ve saptırılması olarak tezahür etmekte. Bu süreçte Allah Resulü, ümmeti hakkında en çok korktuğu şeyin “sapmış ve saptıran önderler” olduğuna dikkat çekiyor, onların saptırıcı faaliyetleriyle “Ümmet–i Muhammed’in müşriklere, Hıristiyanlara ve Yahudilere iltihak edeceklerini” haber veriyor.

3 Hadis-i Şerif:
1-“Öyle ki, mescitler binerli binerli cemaatler halinde dolup taşacak ve fakat içlerinden bir tek mümin çıkmayacaktır.”
2-“Ahir zamanda gece karanlığı gibi fitneler zuhur edecektir. Kişi sabah mümin, akşam kafir; akşam mümin, sabah kafir kalkacaktır ve az bir pahaya (değere) dinini satacaktır.
3-“İnsanlar öyle aldatıcı yıllar görecek ki, o yıllarda yalancılar tasdik edilecek, doğru konuşanlar yalancı ilan edilecek. Yine o yıllarda haine itimat edilecek/güvenilecek, güvenilir kimseye de hain denilecek. Bu dönemde “ruveybida adam” amme işinde söz sahibi olacak.

Ashab sordular:
Ey Allah’ın Resulü! “Ruveybida” kimdir?
Cevap verdiler:

Amme işinde/halkın işlerinde söz sahibi olan değersiz insan.
Yukarıdaki Hadisi Şerifleri madde madde özetlersek;

1Müslümanların içinden çıkan sapmış ve saptıran önderler olacak ve bunlar vasıtası ile Ümmet–i Muhammed müşriklere, Hıristiyanlara ve Yahudilere iltihak edecekler.

2Camiler binerli binerli cemaatlerle dolup taşacak içlerinde mümin olmayacak.

3Müslümanlar az bir pahaya (değere) dinini satacak.

4Doğru konuşanlar yalancı ilan edilecek. Yalancılar tasdik edilecek.

5Haine itimat edilecek, güvenilir kimseye de hain denilecek.

6Devlet işlerinde liyakatsiz insanlar söz sahibi olacak.
Günümüzde yaşanan manzara yukarıdaki hadislerde anlatılanlarla bire bir örtüşmekte sevgili okurlar. Şimdi bizlere düşen safımızı belli ederek; güçlünün gücüne tapınma dürtüsünden sıyrılıp (dini az pahaya satmayarak) mümin olma yolunda “La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym” (Kuvvet ve Kudret sahibi yalnız Allah’tır (c.c.)” diyerek imanımızı yenileyip gerçek mümin olabilmektir…

Ehli Beyt’in yaşayan önderlerine sımsıkı sarılmak; onlarla bir ve beraber olmak imanımızın sigortası olacaktır inşallah.

Son bir ikazla bitirelim.

Toplumun sıkıntılarını çözmesi için “tercih ettiğimiz” kişilerden kaçı “ruveybida”(değersiz, kifayetsiz, işin ehli olmayan) değil? Ve biz kaç yıl daha bu “ruveybida adamları” seçeceğiz?

About rizaberkan

Elhamdülillah Rabbimiz bizi Ehl-i İslam diyarında, Müslüman olarak bunun şuuru ve bilinci dahilinde hidayet üzere bulundurmuştur.Bundan daha büyük nimet ve mutluluk yoktur bizim için. Allah bize yeter,Kulluk payesi bize yeter. Allah bizi müslümanlıkla aziz kıldı. Allah bana yeter. Aziz-ü Cebbar olan Allah'ın kulu olmam bana yeter. Ben Allah'ın kuluyum. Ben Allah'ın kuluyum. Şeref ve paye adına kendimi tanıtma için söyleyebileceğim sözlerin en büyüğünü söylüyorum.Ben Allah'ın kuluyum Elhamdülillah ben Allah'ın kuluyum. O, ne güzel bir vekil,ne güzel bir dost,ne güzel bir yardımcıdır. "Ey Rabbimiz, Bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır..."
Bu yazı ! ÖĞüT !! NaSiHaT !!! HaYaT DeRSLeRi, Bilgisayarlar ve Internet, Genel, Haberler ve politika, SiNeMa içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın